VATTEN OCH VATTENDJUR

Alla (eller nästan alla) älskar vatten och älskar att leka med vatten. Vi människor söker väldigt mycket efter vattnet när vi har möjlighet till det. Antingen vill vi ha havsutsikt eller vi drömmer om att ligga vid stranden eller nära en härlig pool. Vi ser också fram emot en dusch- eller fotbad och inte mycket uppdaterar vi mer än ett stort glas kallt vatten.

Vi människor älskar också att leka och när leken förläggs till vatten och blir till vattenlek blir det ännu bättre. Då stiger glädjen, aktiviteterna och entusiasmen. Vi leker längre när vi kan känna vattensprutning, strålar, plask och stänk.

Så det är alltså något med vattnet – kanske för att vi människor består av cirka 70% vatten?

Vortex hjälper till att bygga spännande anläggningar till vattenlek runt om i världen, hittills har det blivit över 7000 stycken av alla typer. Från små områden med få element, till större anläggningar med flera delade lekplatser och till stora vattenland och vattenparker.

Titta på videon med den lilla pojken och tålmodiga vän. Här behöver vi inte hjälpa till med vattenlek – pojken kastar sig ut i glad lek bara för att han inte kan låta bli …