VATTENLEK I BORÅS DJURPARK

WATERJOURNEY

Borås Djurpark har öppnat ett uppskattat vattenlekland som tillhör Simbas lekplats. Under sommaren har vattenleklandet lockat många badsugna barn.

– Vi riktar in oss på barnfamiljer och då är en lekplats en självklar del i vår park. I och med vattenleken ville vi knyta ihop vårt koncept med Simbaland, där vi förmedlar information om djurhållning, miljö och bevarande, säger Jonas Svensson, driftchef på Borås Djurpark.

Borås Djurpark ville förhöja barnens upplevelse i parken och valde att bygga en vattenlek som passande nog kom till under den varmaste sommaren på flera år. Idén till vattenleken har legat i periferin under flera år, men i år valde Borås Djurpark att göra den till verklighet. Vattenleken var den sista etappen i byggnaden av Simbaland.

Vattenleken har varit uppskattad av sin främsta målgrupp, barn i åldrarna mellan 4 och 13 år gamla. Jonas berättar att vattenleken bidrar till aktivt lekande där barnen får flytta på saker, plaska och låta fantasin flöda.

– Det har varit mycket folk hela sommaren i vattenleken, av förklarlig anledning på grund av vädret. Vi har fått väldigt fin respons, barn har ju alltid tyckt om vatten, ibland till föräldrarnas förtret, säger Jonas Svensson.

TYP AV ANLÄGGNING: Waterjourney som drivs med en Maestro.

Flow Through, ingen vattenåtervinning.

PLATS

Borås Djurpark

Kontakta oss